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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, A. O. de. Hiperfosfato e adubação verde em trigo. Lavoura Arrozeira, Porto Alegre, v. 4, n. 48, p. 43-47, 1950.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, A. O. de. Recuperação das terras pela adubação verde. [Rio Grande do Sul]: Instituto Rio Grandense do Arroz, 1947. 54 p.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFRANÇA, A. M. S.; SANO, E. E.; SOUSA, A. O. Avaliação de fusão de imagens CBERS/2B no mapeamento de áreas úmidas do Distrito Federal. In: ENCONTRO DE JOVENS TALENTOS DA EMBRAPA CERRADOS, 4., 2009, Planaltina, DF. Resumos apresentados... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. p. 155-156 (Embrapa Cerrados. Documentos, 243).

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, A. O.; NARCISO, M. G.; SILVA, J. G. da. Sistema de monitoramento de plantio. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 10., 2016, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2016. p. 62. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 311).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, E. H. dos; NARCISO, M. G.; SOUSA, A. O.; CABRAL, K. M. CAPSYS. Versão 1. Campinas: Embrapa Informática Agropecuária, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão.

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6.Imagem marcado/desmarcadoORNELLAS, F. L. S.; DANTAS, B. F.; COSTA, D. S.; SOUSA, A. O.; BARBOSA, R. M. Teste de vigor baseado na liberação de etanol em sementes de melão. Informativo ABRATES, Londrina, v. 27, n. 2, p. 204, ago. 2017. Número especial. Edição dos Resumos do XX Congresso Brasileiro de Sementes, Foz do Iguaçu, ago. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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7.Imagem marcado/desmarcadoALMEIDA, A. P.; ANDRIOLI, A.; SOUSA, A. O.; MACIEL, T. T. Superovulação em caprinos nativos da raça Moxotó. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MEDICINA VETERINÁRIA, 31., 2004, São luis. A medicina veterinária no novo milênio: transformação social, preservação ambiental e segurança alimentar: resumos. São Luis, Sociedade Brasileira de Medicina Veterinária, 2004. Seção biotecnologia da reprodução. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, A. O.; RODRIGUES, B. A.; NARCISO, M. G.; MENESES, M. V.; GUIMARAES, C. M. Software de obtenção do Índice de Vegetação por Diferença Normalizada. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 9., 2015, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2015. p. 94. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 309).

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão.

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9.Imagem marcado/desmarcadoORNELLAS, F. L. S.; SOUSA, A. O. de; ARAÚJO, M. do N.; BARBOSA, R. M.; DANTAS, B. F. Ethanol test to evaluate the physiological quality of forest seeds. Journal of Seed Science, v. 44, e202244042, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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10.Imagem marcado/desmarcadoDÓRIA, M. S.; BARBOSA, C. de J.; GESTEIRA, A. da S.; SOUSA, A. O.; PIROVANI, C. P. Protein profile in 2D-SDS-PAGE of sweet orange infected with the Citrus tristeza virus (CTV). WORKSHOP ON BIOTIC AND ABIOTIC STRESS TOLERANCE IN PLANTS, 2013, Ilhéus. The challenge for the 21st century: book of abstracts. [S.l.]: International Advanced Biology Consortium, 2013. Online. S01P10.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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11.Imagem marcado/desmarcadoORNELLAS, F. L. S.; SOUSA, A. O. de; PIROVANI, C. P.; ARAÚJO, M. do N; COSTA, D. S. da; DANTAS, B. F.; BARBOSA, R. M. Gene expression, biochemical and physiological activities in evaluating melon seed vigor through ethanol release. Scientia Horticulturae, v. 261, 108884, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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12.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, L. P.; ALVES, T. F. O.; MARTINS, C. P. S.; SOUSA, A. O.; GIRARDI, E. A.; GESTEIRA, A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C. Analysis of oxidative damage in varieties of Citrus rootstocks subjected to water deficit. WORKSHOP ON BIOTIC AND ABIOTIC STRESS TOLERANCE IN PLANTS, 2013, Ilhéus. The challenge for the 21st century: book of abstracts. [S.l.]: International Advanced Biology Consortium, 2013.Oline. S02001.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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13.Imagem marcado/desmarcadoDÓRIA, M. S.; SOUSA, A. O. de; BARBOSA, C. de J.; COSTA, M. G. C.; GESTEIRA, A. da S.; SOUZA, R. M.; FREITAS, A. C. O.; PIROVANI, C. P. Citrus tristeza virus (CTV) causing proteomic and enzymatic changes in sweet orange variety "Westin". Plos One, July, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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14.Imagem marcado/desmarcadoMENEZES, S. P.; SILVA, D. M. de A.; LIMA, E. M.; SOUSA, A. O. de; ANDRADE, B. S.; LEMOS, L. S. L.; GRAMACHO, A. P.; GESTEIRA, A. da S.; PIROVANI, C. P.; MICHELI, F. The pathogenesis-related protein PR-4b from Theobroma cacao presents RNase activity, Ca2+ and Mg2+ dependent-DNase activity and antifungal action on Moniliophthora pernicios. BMC Plant Biology, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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15.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, L. P.; ALVES, T. F. O.; MARTINS, C. P. S.; SOUSA, A. O. de; SANTOS, I. C. dos; PIROVANI, C. P.; ALMEIDA, A-A. F.; COELHO FILHO, M. A.; GESTEIRA, A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; GIRARDI, E. A.; COSTA, M. G. C. Rootstock-induced physiological and biochemical mechanisms of drought tolerance in sweet orange. Acta Physiologiae Plantarum, June, .38- 174, 2016. 0137-5881

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  13/09/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MATOS, M. C. de; MEDEIROS, J. A. de; SANTOS, L. B.; AZEREDO, H. M. C. de.
Afiliação:  UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SÃO PAULO - UNESP; UNIVERSIDADE DO ESTADO DE SÃO PAULO - UNESP; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPDIA.
Título:  Alginate/guacamole edible films as moisture barrier layers in multicomponent foods.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  eFood, v. 4, e109, 2023.
Páginas:  8 p.
DOI:  10.1002/efd2.109
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In multicomponent foods having both moist and dry components (e.g., pizzas and tacos), moisture migration between components causes undesirable texture changes (e.g., loss of crispiness of the dry component). In this study, different proportions of alginate (film matrix), guacamole (hydrophobic component with sensory appeal), and glycerol (plasticizer) were combined to form edible films to be used as a moisture barrier between moist and dry components of multicomponent foods. Alginate was the component that most contributed to increase the film strength and to reduce its water vapor permeability (WVP). Guacamole, due to the presence of avocado lipids, enhanced the film hydrophobicity, although not having decreased the WVP (as expected), since it promoted discontinuities in the alginate structure. The film with the lowest WVP (containing an alginate/guacamole/glycerol dry mass ratio of 25/60/15) was inserted between nachos and tomato sauce, being able to reduce the crispiness loss of nachos during a 50‐min storage
Palavras-Chave:  Mixture design; Pizzas and tacos.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156667/1/P-Alginate-guacamole-edible-films-as-moisture-barrier-layers.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18274 - 2UPCAP - DDPROCI.23/84
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